Kennis

Want innoveren doe je niet alleen.

Innoveren is samenwerken. Expertise aantrekken, de nodige middelen verwerven en kunnen rekenen op een netwerk van professionele partners, het is vaak essentieel om een goed idee om te zetten in een succesverhaal. 

Expertisenetwerk

Het Wetenschapspark bouwt vanuit incubator Darwin aan een netwerk van specialisten rond thema’s zoals HR, fiscaliteit of strategiebepaling waarop bedrijven beroep kunnen doen. Dit netwerk navigeert daarnaast bedrijven doorheen het landschap van diverse overheidsdiensten en subsidieverstrekkers. 

Ook wordt er werk gemaakt van een interessante evenementenkalender die ondernemers rond deze topics samenbrengt. 

Universiteit Antwerpen

De Universiteit Antwerpen is een onderzoeksuniversiteit, waar grensverleggend en vernieuwend onderzoek wordt uitgevoerd op internationaal niveau. Onderzoek en onderwijs zijn nauw met elkaar verbonden. Onderwijsinnovatie krijgt onze voortdurende aandacht, en bijzondere zorg gaat naar de opvang en begeleiding van onze 20.000 studenten verspreid over 9 faculteiten.

De Universiteit Antwerpen is geen eiland op zich: maar bouwen bruggen  naar het onderwijs, de industrie, de volledige maatschappij. Met haar vijfduizend werknemers is de Universiteit Antwerpen een van de belangrijkste werkgevers in Antwerpen, de grootste stad van Vlaanderen.


Universiteit Antwerpen ondersteunt bedrijven op het park actief in Life & Environmental Sciences via onderzoekscentra, gespecialiseerde infrastructuur en expertise. Altijd al als ondernemer willen weten wie jou kan verderhelpen binnen de UAntwerpen? Raadpleeg dan snel onze gloednieuwe Leidraad voor marktinnovatie. Een overzichtelijke brochure die de 7 consortia die UAntwerpen telt kort voorstelt en weergeeft welke infrasctructuur ze ter beschikking hebben. Downloaden kan je aan rechterkant van deze pagina!

De Tech Transfer-dienst van Universiteit Antwerpen wijst bedrijven op het wetenschapspark de weg naar de juiste onderzoeksexpertise met het oog op samenwerking. Ook kan men via deze dienst kennis maken met de innovatieve technologieën ontwikkeld binnen de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen.  

 

"Great discoveries and improvements invariably involve the cooperation of many minds" - Alexander Graham Bell