Publicaties

Brochures

Leidraad voor marktinnovatie wil elke ondernemers wegwijs maken in het uitgebreide assortiment aan kennis en infrastructuur dat de Universiteit Antwerpen te bieden heeft.

Kennis en ondernemerschap. Sommige ideeën realiseer je alleen, voor andere omring je je met experten. Deze brochure wil de samenwerking tussen bedrijven en Universiteit Antwerpen stimuleren. Door te tonen wat de universiteit aan de ondernemer te bieden heeft, door te prikkelen, te gidsen en te inspireren. Benieuwd naar meer, aan de rechterkant kan je de brochure downloaden.

 

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen - Waar wetenschap passie voor ondernemen wordt - geeft je een duidelijk beeld wat het park te bieden heeft voor elk type ondeneming.

Alle kennisondernemingen die kwalitatief bijdragen aan natuur, leefmilieu, voedselketen, volksgezondheid en technologische sector zijn welkom op de bedrijfscampus. Het Wetenschapspark heeft alles om ondernemingen uit te bouwen tot een succesverhaal. Afhankelijk van de levensfase van het bedrijf bieden we het juiste groeiperspectief. De Incubator Darwin richt zich op pre-starters, starters en spin-offs. In Doorgroeigebouw Archimedes zijn de groeibedrijven welkom. Kmo’s en multinationals ten slotte die een eigen gebouw willen betrekken, belanden in Projectontwikkeling Prometheus.


Benieuwd naar meer? Ontdek de volledige brochure onder downloads aan de rechterkant van deze pagina: Brochure Wetenschapspark Universiteit Antwerpen

Reportages

 

Behind The Science

Stap Behind The Science van de Universiteit Antwerpen met National Geographic Channel. En kijk mee tussen atomen met de sterkste microscoop ter wereld, ontdek drugssporen in het rioolwater, onderzoek mee hoe groen hernieuwbare energie echt is, werp een logische blik op logistiek en ontdek verborgen meesterwerken van grootmeesters als Van Gogh en Goya.

Bekijk hier de afleveringen:

Prof. Koen Janssens van Universiteit Antwerpen experimenteert met scantechnieken en ontdekt verborgen meesterwerken onder bekende schilderijen.

Prof. Alexander Nuijs van Universiteit Antwerpen laat zien hoe je het rioolstelsel kunt gebruiken om drugsgebruik in een stad te onderzoeken.

De Qu-Ant-EM van Universiteit Antwerpen is een van de sterkste microscopen ter wereld. Wat kan de wetenschap hiermee aan het licht brengen?

Prof. Reinhart Ceulemans van Universiteit Antwerpen toont je de grootste bio-energieplantage in België waar hij nieuwe groene energie onderzoekt.

Stap mee Behind the Science van Universiteit Antwerpen en ontdek hoe slimme innovaties het complexe Vlaams transportnetwerk kunnen verbeteren.