Bedrijvengids

Overzicht van de bedrijven gevestigd op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen: In doorgroeigebouw Archimedes: Brightspec, Chipsoft, Contraload, Joos Consulting, Multiplicom en Rosellini Scientific.
In Incubator Darwin namen volgende bedrijven hun intrede: Cast4All, IAS, NSX, Oryx, Q4talent en Tri-vizor.

Meer uitleg over de bedrijven in Archimedes: (onderaan kan u de uitgebreide info vinden van de bedrijven in Darwin:

 

ChipSoft staat al bijna 30 jaar aan de top van de zorgautomatisering. Met een revolutionair ZIS/EPD biedt ChipSoft alle typen zorginstellingen een unieke totaaloplossing, die alle denkbare werkprocessen optimaal ondersteunt. Het uitgangspunt van ChipSoft? Software ontwikkelen die het zorgverleners gemakkelijk maakt om op het juiste moment de juiste zorg te leveren. Daarbij staan de veiligheid van de patiënt en de werkprocessen van de zorgprofessionals altijd centraal.

CHIPSOFT
www.chipsoft.nl
marketing@chipsoft.nl of info@chipsoft.nl
+32 (0)3 458 47 37

 

JooS Consulting werd opgericht in 1998 met als doel bedrijven bij te staan in verschillende financiële en boekhoudkundige diensten. Vanop de eerste locatie in Antwerpen groeide het bedrijf uit tot een degelijke en betrouwbare partner. Precies daarom doen multinationals een beroep op JooS Consulting voor de ondersteuning van financiële en boekhoudkundige diensten, ondersteuning & training tijdens ERP-implementaties, kostberekeningen, balanced scorecards, etc. Het succes is niet alleen te danken aan hun integriteit, maar ook aan de zorgvuldig gekozen medewerkers en partnerships.

JOOS CONSULTING                               
www.joosconsulting.be
info@joosconsulting.be
+32 (0)3 448 38 64

 

 
Multiplicom ontwikkelt, produceert en commercialiseert moleculair diagnostische assays, geleverd als kits, die gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk maken. Na de oprichting in 2011 als spin-off van UAntwerpen en VIB behaalde Multiplicom haar eerste CE-IVD-certificatie voor de BRCA MASTR Dx assay voor borst- en eierstokkankeraanleg eind 2012. Multiplicom was het eerste bedrijf in Europa die deze BRCA CE-IVD-certificatie behaalde en gaat verder met de ontwikkeling van kwaliteitsvolle "massively parallel sequencing (MPS)”-gebaseerde assays.

MULTIPLICOM
www.multiplicom.com
www.linkedin.com/company/multiplicom-nv?trk=biz-companies-cym

+32 (0)3 289 14 00

 

Bij Rosellini Scientific helpt men patiënten door het ontwikkelen van intelligente medische revalidatie. Het doel is om een waaier aan medische hulpmiddelen aan te bieden om patiënten te ondersteunen bij het voorkomen van ziekten, hun functionaliteit te herstellen en hun levenskwaliteit te verbeteren. Deze ondersteuning begint bij ziekenhuisrevalidatie maar gaat ook verder in het dagelijks leven buiten de ziekenhuisomgeving. Om de revalidatie te vergemakkelijken, verdeelt Rosellini de meest geavanceerde technologische oplossingen in de gezondheidszorg op de markt. Waar momenteel geen therapie bestaat, ontwikkelt Rosellini Scientific actief oplossingen met behulp van de koppeling tussen software, hardware en biomedische implantaten.

ROSELLINI SCIENTIFIC                          
www.roselliniscientific.com
info@roselliniscientific.com
https://twitter.com/neurostim
+32 (0)3 443 04 00

 

Bedrijven in Incubator Darwin:
 

 

Atlantae, opgericht in 2001, heeft zich de voorbije jaren gespecialiseerd als Executive Search kantoor voor zeer ervaren management, technische, en commerciële profielen binnen de B2B technologische bedrijven.

In 2012 trad Atlantae toe tot Rialto Recruitment NV om een aanvulling te zijn in de zoektocht naar technische knelpuntberoepen binnen het midden en hoger management (from floor to boardroom). Sinds april 2016 is Atlantae bovendien als exclusieve Belgische partner, toegetreden tot het wereldwijde IMSA netwerk, met vestigingen in meer dan 25 landen (www.imsa-search.com). Wij ondersteunen dan ook zeer graag onze klanten in hun zoektocht naar high potentials om te gaan werken across the globe (inclusief expat contracten).

Naast high level executive search, bieden we ook aan onze klanten de volgende diensten aan: strategische consultancy bij transitiemanagement, en (loopbaan)-coaching. We zijn hiervoor erkend door het Vlaamse Gewest in het kader van de KMO-P portefeuille, zowel op het vlak van advies, opleiding, alsook strategisch advies. Voor deze extra diensten helpen we graag om het project bij onze klanten door het Vlaamse Gewest te laten subsidiëren.   

ATLANTAE
www.atlantae.eu
info@atlantae.eu
+32 (0)3 443 04 81

 

BrightSpec is een jong bedrijf opgericht door hooggekwalificeerde wetenschappers en ingenieurs. Onze groep combineert technische ervaring in stralingsdetectie en ingenieurstechnieken met wijdverspreide vaardigheden in de verkoop en marketing van nucleaire en X-ray instrumentatie. Verder beschikt de groep over een uitgebreide kennis omtrent moderne programmeertechnieken, programmeren en algoritmen, databases en datacommunicatie, computer en IT-technologieën. Dit verhoogt het perspectief van de toekomst van het bedrijf.

BRIGHTSPEC
www.brightspec.be                              
+32 (0) 3 844 95 86

 Cast4All staat voor smart metering, monitoring en controle software van heterogene apparatuur, zowel op afstand als binnen het datacenter.
Management software voor distributie van DCP's (digital cinema packages) o.b.v. satelliet en/of multicast communicatie.

Cast4All
www.cast4all.com
eric.meyers@cast4all.com
+32 (0)3 443 04 00

 

 

DroneworX
www.droneworx.eu
 

 

The Hemplab Institute is an Analytical Laboratory specialising in Plant Analysis & Cannabinoid Detection. Seed-to-Product Analytical Services for Industrial Cannabis.


Hemplab Institute:
http://hemplabinstitute.com/
Spyro Michalopoulos
spyro@hemplabinstitute.com
+32 (0)479 39 39 69

 

Innovative Automotive Services’ mission is to increase productivity and efficiency within the automotive industry, through focussing on human development towards sustainable business results.
Our global approach leads to tailor-made, and innovative solutions, with a specific focus on the transfer of knowledge, attitude and skills, targeting improved business results.
We believe that there is no justification for spending money on training, auditing, coaching or recruitment unless an impact on organizational performance can be predicted and achieved.
Human capital, clear processes and effective and innovative tools are crucial to achieve these results.

Innovative Automotive Services (IAS)
www.i-a-s.be
info@i-a-s.be
+32 (3) 443 04 00Bij NSX focussen ze op het valoriseren van 'Normalized Systems' technologie ontwikkeld aan de Universiteit Antwerpen. Analyse, ontwerp, implementatie, project management, opleiding en consulting van NS software.
Samenwerking heeft NSX met de Universiteit Antwerpen, Provincie Antwerpen, Colruyt Group, Vlaamse Overheid, Nederlandse Overheid, e.a.

NSX
www.nsx.normalizedsystems.org
paul.adriaenssens@nsx.normalizedsystems.org
+32 (0)3 443 04 00


The Oryx Group is a young and dynamic consulting company that started as SAP implementing partner with customers in the Benelux, Bulgaria and the rest of Europe. Our core competencies include SAP CRM, Business Intelligence, ECC, Hybris (omni-channel commerce).  Mobility. Oryx has known a continuous and steady growth during the past few years with currently over 40 consultants.

Oryx
www.theoryx.com
info@theoryx.com  

 

Rialto Recruitment is de nieuwe naam gekoppeld aan 15 jaar ervaring als gespecialiseerd wervings- en selectie, & executive search kantoor voor hoger opgeleide technische, commerciële en management profielen.

Ontstaan in 2000 vanuit Egemin, in 2004 gefuseerd met Plus Uitzendkrachten onder EPlus NV, varen we sinds 2016 een totaal onafhankelijke koers met een nieuwe bijhorende en zeer passende naam. Rialto, een van de meest bekende bruggen ter wereld vormt het fundament van onze nieuwe naam. Wij willen de brug zijn tussen onze klanten-werkgevers en onze sollicitanten-werknemers. Daarnaast vormen we ook graag de brug naar een verdere stap in de carrière van onze kandidaat-sollicitanten. Geen brug is ons te ver om de juiste match te vormen tussen klant en sollicitant. Wij gaan voor verbinding tussen alle stakeholders.

Onze specialiteiten: intense zoektocht naar professionele Bachelors, Masters of Science (Ing, ir, Bio-ir) en wetenschappelijke PhD profielen met een speciale focus op de markten van Life Sciences, Automatisering, Electronica, Chemie, Mechatronica en Robotica.

Qua contractvorm bieden we onze klanten de volgende formules aan: gespecialiseerde database search, headhunting en executive search, interim uitzendarbeid voor schoolverlaters, jong afgestudeerde ingenieurs, en Bachelor/Master jobstudenten. We zijn erkend door het Vlaamse, Waalse, en Brusselse Hoofdstedelijk gewest, en zijn tevens Certified Federgon Member.

Rialto
www.rialtorecruitment.eu
info@rialtorecruitment.eu
+32 (0)3 443 04 80

 

TRI-VIZOR NV is een relatief nieuwe actor in het logistieke veld. Deze logistieke speler positioneert zich tussen vragende en aanbiedende partijen – verladers en logistieke dienstverleners – en noemt zich ‘the world’s first supply chain orchestrator’. Haar missie is het ontwikkelen, opzetten en managen van geconsolideerde goederen- en informatiestromen via horizontale collaboratie en supply chain optimalisatie. Zo wordt de efficiëntie, de effectiviteit en de duurzaamheid van supply chains verhoogd. Clusteren en bundelen, poolen en sharen is het devies!

TRI-VIZOR NV
www.trivizor.com                                 
+32 (0)3 292 62 10

 

Good bacteria are designed to fight off harmful bacteria and keep us safe and healthy. These friendly bacteria are collectively known as our microbiome, which forms our first line of defence against bad bacteria, scientifically called pathogens.
YUN Ltd loves the power of bacteria and is committed to delivering proven solutions that restore and maintain your skin’s natural biome.
A privately owned European biotech company, YUN carries out pioneering research and development in probiotherapy for the commercial market.

YUN
www.yun-probiotherapy.com
info@yun-probiotherapy.Com
+32 3 369 10 81